Inge Visscher, aangenaam!

Ieder mens groeit in zijn of haar leven. Groei komt door verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen ontwikkeling. Dit geldt ook voor mij. Ik heb na het afronden van het VWO de opleiding tot HBO-Verpleegkundige gedaan. Terugkijkend zie ik dat ik toen al geboeid was door elk mens als uniek persoon. Daarover verwonderde ik me en ik was benieuwd naar hoe mensen omgingen met soms heftige gebeurtenissen in hun leven. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in mensen en in hun relaties (met zichzelf, met de ander, met God (of met 'dat wat  Groter is'. ). Naar hoe mensen in het leven staan. Naar hoe ik zelf in het leven sta. Naar hoe je kunt groeien in het leven. Ook kwam ikzelf tot de ontdekking dat met goede hulp het mogelijk was moeilijke ervaringen uit het verleden een plekje te geven.

Ik ben integratief ervaringsgericht therapeut. Ik ben geïnteresseerd in de binnenwereld van mensen, in psychische processen en wordt gedreven door de hoopvolle veranderprocessen die ik in mijn praktijk steeds opnieuw mag meemaken. Naast het werken in mijn praktijk geef ik trainingen en geef ik les op een opleiding voor coaches en therapeuten. 

Sinds 2012 werk ik met veel plezier vanuit mijn eigen praktijk met mensen uit alle lagen van de bevolking aan hun persoonlijke groei. Vaak mag ik getuige zijn van prachtige hoopvolle groeiprocessen.

Nadat ik me meer verdiepte hoe ik zelf kan groeien, kreeg ik een verlangen om dit te delen. Om mensen aan te sporen meer leven uit hun leven te halen. Tot hun doel en bestemming te komen. En geen genoegen te nemen met middelmatigheid. Om samen met de ander te zoeken naar de uitweg van waar het zo donker kan zijn, naar het licht.

Tot slot, ik ben getrouwd met Henk en moeder van 4 kinderen. We wonen in Zwolle.

 

“Dat wat geen plek heeft is overal”

Gevolgde opleidingen / trainingen

 • Spectrum- Hattem: christelijke ervaringsgerichte therapie
 • Groundwork: opleiding Integratieve Coaching
 • KIO: Imago relatietherapie
 • EFT relatietherapie: Training Emotionally Focused Therapy 
 • S.A.M.E.N. door de wanhoop - herstellen van vreemdgaan - partner van dit programma
 • Brainspotting: Phase I en Phase II
 • Con Amore: Psychosociale Basiskennis 
 • Basistraining Yucel-methode
 • Training 'Werken met het zenuwstelsel, de polyvagaal theorie'
 • Bijscholing Narcisme
 • Bijscholing Stress en Burn-out
 • Bijscholing Lichaamsgericht werken bij trauma
 • Bijscholing Gedragsverandering
 • Achtergrond: Verpleegkundige (HBO-V)

Wat cliënten over mij zeggen: 

Een warme, lieve vrouw met een inlevend vermogen, dat is Inge. De rust die zij uitstraalt en de ruimte die zij geeft, dragen bij aan de zoektocht naar antwoorden. Met doordachte vragen op een goed moment, weet Inge je te prikkelen om stil te staan bij het toen en bij het nu. Ik heb mogen leren om ’Marian-tijd’ in te plannen en deze dan ook écht te nemen. Lieve Inge, bedankt!

Marian

Vanwege de privacy is dit niet de echte naam

 

Inge is iemand die vanaf het eerste moment mijn vertrouwen won en echt wilde weten hoe het met me ging. De sfeer van vertrouwen en veiligheid maakte dat ik al na twee gesprekken durfde ik te delen waar ik me jaren voor schaamde. Ik ben er nog niet maar heb weer hoop en durf weer plannen te maken.

Daan

Vanwege de privacy is dit niet de echte naam

 

Inge heeft me geholpen om mijn gevoelens te accepteren zoals ze er zijn. Vervolgens om die gevoelens in perspectief te zien. Om me eindelijk te brengen om het punt waar ik me niet meer hoef te laten leiden door mijn gevoelens, emoties en omstandigheden. Inge heeft me geholpen om de vastigheid in mezelf te vinden en van dááruit leren kijken naar mijn gevoelens, emoties en omstandigheden. Dat geeft stabiliteit. Inge heeft in de gesprekken altijd een veilige sfeer gecreëerd. Naast de vragen en de oefeningen heeft de theorie die ze soms deelde me ook veel inzicht gegeven. Ik heb me nooit veroordeeld gevoeld, terwijl dat hetgeen was waar ik het meest bang voor was. Een fijn persoon!

Femke

Vanwege de privacy is dit niet de echte naam

 

Ik heb ongeveer 8 gesprekken met Inge gevoerd. Wat ik erg plezierig vond aan de gesprekken met Inge was dat ze rustig kan luisteren. Ze stelt de vragen zo dat ik open en zonder reserves mijn verhaal kon doen. Ze heeft me weer bewust gemaakt van mijn eigen ruimte. Ik heb ontdekt dat als ik mijn ruimte inneem, dat duidelijkheid geeft voor mijn omgeving. Hierdoor kwam er weer gelijkwaardigheid in relaties met mijn omgeving. Inge maakte mij bewust van hoe ik signalen van mijn lichaam oppik, serieus neem en het omzet in daden!

Lizette

 

Inge zorgde in mijn beleving voor een sfeer in haar sessies waarbij je je op je gemak voelt. Je mag er zijn, hoe je ook bent. Samen ga je aan de slag waaraan je wilt werken. Stapje voor stapje, op je eigen tempo. Natuurlijk is het niet altijd even leuk, maar waar kom je anders voor? Inge weet wat ze doet en haar liefdevolle aandacht maakt dit alles tot een waardevol traject!

Karin

 

Inge is ten eerste een hele fijne therapeut, omdat ze een fijne uitstraling heeft. Ze heeft mij vanaf het begin af aan het gevoel gegeven dat ik belangrijk ben en dat niks van mijn gevoelens en gedachten gek zijn. Dit heeft er bij mij voor gezorgd dat ik mijzelf makkelijker open kon stellen wat mij natuurlijk hielp in mijn proces. Inge heeft er bij mij vooral voor gezorgd dat ik naar mijn lichaam ging luisteren, omdat je lichaam al eerder aangeeft dat je even rustiger aan moet doen in plaats van doorgaan tot dat je niet meer kunt. Ik heb hierdoor ook geleerd om ‘nee’ te zeggen en echt voor mijzelf te kunnen kiezen op bepaalde momenten. Hier heb ik heel veel profijt van in het dagelijks leven.

Judith

 

 Contact:

Inge Visscher

Beukenallee 2 | 8019 BA | Zwolle

06 15 18 77 25info@ingevisscher.nl